E10

Slår alarm om ny bensin

Foreninger er skeptisk til innføring av nytt bensinprodukt.

E10 95 OKTAN: I april innføres det en ny bensinkvalitet i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
E10 95 OKTAN: I april innføres det en ny bensinkvalitet i Norge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

I disse dager innføres det en ny bensinkvalitet i Norge. Snart vil du se at det står E10 (95 oktan), i tillegg til 98 (E5) og diesel, på pumper ved landets bensinstasjoner.

E10 inneholder opptil ti prosent bioetanol og blir det nye hovedproduktet for bensin. Økt innblanding av etanol i bensinen gjør drivstoffet mer miljøvennlig, sier til Kristin Bremer Nebben, administrerende direktør i Drivkraft Norge til DinSide.

Hittil har over 16 land i Europa, inkludert våre nordiske naboer i Sverige, Danmark og Finland, innført E10 som sitt hovedbensinprodukter.

Grønnere

- Med økte krav og forventninger til mer fornybart i drivstoffet, er det naturlig at drivstoffselskapene i Norge også går i gang med å øke andelen bioetanol i bensinen, fortsetter hun.

E10 skal altså gjøre drivstoffet grønnere og mer fornybart, men ikke alle er begeistret over innføringen av bensinproduktet.

Frykter farlige situasjoner

Norboat, som er båtbransjeforbundet i Norge, mener at etanolinnblanding medfører store utfordringer knyttet til lagring av bensin, som kan føre til motorstopp på båter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer