Slår dekk-alarm

Forsikringsselskap og dekkforhandler advarer.

DEKKSKIFTE: Snart må alle biler skos for vinterføre. Foto: NTB
DEKKSKIFTE: Snart må alle biler skos for vinterføre. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse Respons Analyse har utført for Fremtind, svarer én av tre bileiere at den økonomiske situasjonen påvirker dekkjøpet denne sesongen.

Vil spare inn

- Mange opplever høye utgifter denne høsten. Da kan det være fristende å kjøpe dekk i en annen prisklasse enn du først hadde tenkt, eller utsette kjøpet lenger enn du burde. Men husk at gode dekk har stor betydning for trafikksikkerheten, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Hun peker på at slitte bildekk gir dårligere veigrep og større risiko for ulykker og bilskader.

SUPER FOR FOLK FLEST: Hyundai Kona er bilen for folk flest. Den har alt det vi trenger av rekkevidde, plass, kjørekomfort og utstyr til en god pris. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

I undersøkelsen oppgir 650 000 bileiere at de vurderer å kjøpe billigere dekk enn de først hadde tenkt denne sesongen.

- Det er forståelig at mange vil spare penger nå, men vi bør være oppmerksomme på at lav pris kan påvirke både kvalitet, bremselengde og levetid på dekkene.

Mye dårlig

Samtidig ser det ut til at mange vil ha behov for å bytte ut vinterdekkene, skal vi tro en undersøkelse utført av den nordiske verksted og dekkjeden Vianor.

NTB skriver at kjeden har undersøkt totalt 26 002 dekksett og funnet ut at 24 prosent av vinterdekkene er i faresonen.

De mest slitte dekkene finner vi på Vestlandet og Sørlandet.

- Vi ser ofte at dekkene i fylker og kommuner med krevende veiforhold topper listene på målingene våre. Derfor er det ikke overraskende at Vestlandet har høyest andel dekk i rød og gul kategori, sier Helena Wallberg, markedssjef i Vianor Norge til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer