Drivstoffpris

Slår diesel-alarm

Lave lagre både i Europa og USA.

DYRT: Dansk drivstoff-topp tror på høye dieselpriser til vinteren. Foto: Shutterstock/NTB
DYRT: Dansk drivstoff-topp tror på høye dieselpriser til vinteren. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Krigen i Ukraina har ført til en at en rekke produkter har blitt dyrere, også drivstoffprisen. Nå slås det alarm om enda høyere priser til vinteren.

Stramt

- Når man ser på lagrene både i Europa og i USA, ligger bensinlagrene litt 5 prosent under samme tid i fjor. Når vi snakker om diesel er den 20 prosent lavere på begge kontinenter, så det er med på å presse prisen, sier innkjøpsdirektør i bensinkjeden OK til Danmarks Radio.

- Det er en situasjon hvor oljeforsyningen er under press. Vi ser et ekstremt stramt dieselmarked, så det blir kamp om diesel i vinter, det er jeg helt sikker på, fortsetter hun.

Hun påpeker at det er tilbud og etterspørsel som påvirker prisen, og mener man må få ned etterspørselen kraftig, dersom man vil unngå prisstigning.

Prispress

- Russland er en stor leverandør ikke bare av råolje og gass, men også av oljeprodukter som diesel, til EU. Lavere produksjon og eksport av råolje og diesel har gitt et press opp på prisene på både råolje og diesel. Redusert eksport av diesel fra Russland har gitt lavere lagre enn vanlig. I tillegg har høye gasspriser gjort at forbruket av diesel og dieselaggregater til å produsere elektrisitet har vært høyere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer