Tre tips for å unngå biltrøbbel

Slik berger du bilferien

Vi har sett på nødstopp-statistikken til NAF og SOS Norge og plukket ut tre enkle tips som gjør at du slipper trøbbel med bilen i ferie. Det enkelste tipset er å huske reservenøkkelen ...

ENKELT Å UNNGÅ: Tre av de fem årsakene som topper listen over nødstopp langs veien i sommer, kan du enkelt forebygge selv. Foto Rune Korsvoll
ENKELT Å UNNGÅ: Tre av de fem årsakene som topper listen over nødstopp langs veien i sommer, kan du enkelt forebygge selv. Foto Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Vi har sett på de fem vanligste årsakene til ufrivillig bilstans i sommerhalvåret. En ren motorstopp er ikke så enkelt å forebygge, bortsett fra kanskje å sjekke at motoren har nok olje.

Feil på forstillingen kan du heller ikke gjøre så mye med selv. Men på topp av nødstopp-statistikken ligger flatt batteri, og det kan du enkelt forsikre deg mot selv.

- Relativt enkelt

Fungerende kommunikasjonssjef Nils Sødal i Norges Automobil-Forbund mener flere av de vanligste årsakene til nødstopp er noe du relativt enkelt kan forebygge selv - selv om du ikke skulle være bilkyndig.

– Ikke minst dette med flatt batteri, punktering og utelåsing er lett å gjøre noe med. Da slipper du å oppleve en feriestart med bråstopp på Hardangervidda eller på motorveien ut av Oslo eller Trondheim, sier Sødal.

– Skal du kjøre langt i sommer, med en tungt lastet bil, kan det uansett lønne seg å ta en full service på bilen før du starter, legger han til.

Flatt batteri

Startproblemer er det som topper listen over assistanser. I stor grad skyldes det dårlig batteri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer