Slik beskytter du deg mot tyveri og innbrudd

Selv om det ofte ikke virker sånn, er det faktisk en del du kan gjøre selv for å beskytte deg og bilen din mot tyveri og innbrudd:

Publisert

Aldri gå fra bilen med vinduer, soltak eller dører åpne. Husk alltid på å låse bilen, selv om du ikke skal gå langt unna.

Hvis du har alarm: bruk den, også hvis du bare forlater bilen for noen minutter. Sannsynligheten for at bilen din kan bli stjålet eller utsatt for innbrudd er like stor selv om du ikke er borte lenge.

Hvis du har egen garasje, parker alltid bilen din der og lås både bilen og garasjen. Hvis du benytter en fellesgarasje, følg med rundt inngangen når du har kjørt ut/inn, slik at ingen uvedkommende slipper inn i parkeringsanlegget.

Hvis du må parkere på gaten, så parker på et opplyst og trafikkert sted. Unngå å sette bilen på mørke plasser, i mørke og lite trafikkerte bakgater, eller i mørke parkeringshus.

Har du rattlås, så husk å alltid klikke den i lås før du går ut av bilen.

Ta med deg bilens vognkort når du forlater bilen. Hvis tyven får både bil og vognkort, kan det gjøre det lettere for ham å få bilen ut av landet, og selge den.

La aldri verdisaker ligge synlig i bilen; dette virker som en innbruddsmanet. Ta det helst med deg, eller hvis du må la det ligge igjen, gjem det under et sete eller et annet egnet sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.