Slik blir den nye Toyota-Subaruen

Etter FT-86 kommer logisk nok FT-86 II. Uansett bekrefter bilen at Toyota endrer retning.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Originalt - en bil som får sin første karosseriendring, eller ansiktsløftning om du vil, før den lanseres i markedet.

Ikke "kjedelige" lenger

Vi skrev om den ganske oppsiktsvekkende nyheten at Toyota og Subaru i samarbeid skulle lansere en bakhjulsdrevet sportsbil med boksermotor. Dette bekreftet den da ganske ferske toyotasjefen Akio Toyodas utsagn om at Toyota igjen skulle levere biler med fokus på sportslighet og kjøreglede, noe hans forgjenger mer eller mindre hadde vendt ryggen til. Hele sportsbilrekken: Store Supra, mellomstore Celica og lille MR2 med midtmotor - alle var de blitt tatt av plakaten uten erstatter.

Fornyelse

Men nå begynner tydeligvis en ny æra. Sportsbilen som ble avduket i Genève i forrige uka er altså blitt en del endret i forhold til forgjengeren. (Les om, og se bildene av den, her). Særlig gjelder ansiktsløftningen... nettopp fronten først og fremst, inkludert med mer helling på frontruten.

Våre bilder fra Genève-messen:

Funksjonelt pen?

Nye FT-86 II blir ganske kompakt med sine 423,5 centimeter i lengden, 179,5 i bredden og bare 127 i høyden. Akselavstanden er omtrent som på en Golf med 257 centimeter. Designretningen kalles "funksjonell skjønnhet" hvilket betyr at det Toyota kaller dristige, feiende linjer (og etter å ha beskuet vi er i stor grad enige), er generert på grunnlag av funksjon og aerodynamikk basert på erfaring fra Formel 1.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer