Slik blir din neste bil

Fremtidens biler vil være ganske forskjellig fra hva du er vant med.

DIN NYE BIL: Din neste bil er en høyteknologisk borg, som i stor grad produsert av roboter, - nesten urørt av menneskehender.  Foto: Fred Magne Skillebæk
DIN NYE BIL: Din neste bil er en høyteknologisk borg, som i stor grad produsert av roboter, - nesten urørt av menneskehender. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge snakker vi om elbiler som den største selvfølge. Vi snakker også om selvkjørende biler som noe som snart er her, og at biler skal være koblet opp mot nettet til enhver tid.

Men hvor selvfølgelig er egentlig alt dette, og hvordan kommer din neste bil til å være ?

Vi har testet selvkjørende bil

Sikkerhet fremfor alt

Selvkjørende biler anses som sikrere enn om vi mennesker skal kjøre bilene. I dag har biler allerede en rekke utstyr som leder mot selvkjørende biler, og mer er på vei.

Adaptiv fartsholder er allerede på markedet. Dette er en fartsholder som justerer hastigheten etter bilen foran, men overstiger aldri den hastigheten du har satt som maksfart. Tar du igjen en bil, så legger den seg bak med den avstand du har stilt systemet inn på. Svinger bilen foran av, så øker din egen bil farten igjen, opp til programmert fart. Les også: Adaptiv fartsholder til besvær?

Filskiftvarlsere sier fra når du er i ferd med å skli ut av din egen fil. Noen biler har i tillegg aktiv motstyring som automatisk leder deg inn i rett fil igjen. Bruker du blinklyset, så forstår bilen at filskiftet er med hensikt, og gjør ingen inngrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer