Slik blir du kvitt dugg i bilen

Har du fukt i bilen får du dugg på bilvinduene. Men ikke fortvil, for i videoen får du en enkel og billig løsning på problemet.

DETTE MÅ BORT: Dugg i bilen er ikke bare irriterende, det kan også være svært trafikkfarlig.  Foto: BJØRN-AAGE BREDAL
DETTE MÅ BORT: Dugg i bilen er ikke bare irriterende, det kan også være svært trafikkfarlig. Foto: BJØRN-AAGE BREDAL Vis mer

Uansett hvilken bil du har, vil du på ett eller annet tidspunkt oppleve at rutene fyller seg med dugg. Heldigvis er det enkelt å unngå.

Dugg på ruta skyldes ganske enkelt høy luftfuktighet i bilen, så vil du unngå dugg bør du altså holde bilen så tørr som mulig.

Har du husket denne knappen?

Men som du sikkert har erfart er ikke dette så lett å få til på vinterstid. Et kjent røvertriks er derfor å fylle en av dine gamle sokker med kattesand.

Ett par sokker og litt kattesand

Kattesand trekker nemlig ut fuktighet, og tar du på deg spanderbuksene og velger de litt dyrere variantene med kattesand av silica i granulær form, vil du virkelig merke forskjell.

Det siste du bør gjøre er å kjøre med innsiden av rutene fulle av dugg.

Trikset er å fylle en sokk med kattesanden, for så å knyte igjen. Vil du være helt sikker på at kattesanden ikke skal renne ut, kan du trekke den andre sokken på utsiden, slik at «pølsen» blir ekstra solid.

Etter det, er det bare å legg sokken med kattesand i bilen, og la fuktigheten som svinger i takt med temperaturen i bilen, trekke inn i sokken - i stedet for å legge seg på ruta. Dugg fryser til is: For lat til å skrape?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer