Slik blir Honda Civic Type R

(Tochigi, Japan): Skal enkelt og greit bli raskest. Vi har kjørt en prototype av den sinteste Civicen noensinne.

I 2015 skal Honda lansere sitt nye råskinn, Civic Type R. DinSide Motor har allerede kjørt den.
I 2015 skal Honda lansere sitt nye råskinn, Civic Type R. DinSide Motor har allerede kjørt den. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Honda har bestemt seg: De skal igjen begynne å lage biler for de kjøreglade. Fra Honda sin side har dette resultert i to gladmeldinger.

Det kommer en ny NSX, og det kommer en ny Civic Type R. Begge nyhetene skal landes i 2015, men vi har ikke tid til å vente. Derfor har vi tatt turen til Hondas eget testsenter i Tochigi, ti mil nord for Tokyo. Sammen med et knippe andre journalister har vi fått slippe til i den nye Civic Type R. Allerede nå ønsker Honda å høre hva vi har å si.

Navnet forplikter

Å putte betegnelsen Type R bak navnet Civic forplikter. Det er Honda smertelig klar over, og har med den kommende modellen satt seg et hårete mål.

– Vi skal sette rekord på Nürburgring for fremhjulsdrevne biler, forteller Toshihiko Nonaka fra Honda. Da må de i så fall ta den tilbake fra Renault, som satte rekord i 2011.

Det betyr at Honda må et stykke under åtte minutter på nordsløyfa, og da kan vi legge til at en standard Porsche 911 Carrera har klokket inn på 7 minutter og 40 sekunder. Det sier litt om Hondas ambisjoner.

For å få det til har de alliert seg med WTCC-sjåføren Gabrielle Tarquini. Han har allerede gjort tidlige tester av bilen på ringen, og i denne videoen forteller han om sine erfaringer så langt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer