Slik blir Mercedes-Benz A45 AMG

Se intervjuet: En svenske har ansvaret for å lage AMG sin nye storselger. Hør bare hva han har å si om bilen.

Slik blir Mercedes-Benz A45 AMG
Publisert
Sist oppdatert

Han er svensk, heter Ola Kallenius, og har ansvaret for at AMG lager skikkelige biler. Nå beveger de seg inn i et segment de aldri før har vært, for nå skal nye A-klassen også konverteres til å bli en ekte AMG. Snart kommer nemlig A45 AMG.

LES MER OM A45 AMG HER

Vi har tidligere skrevet om denne bilen, som blant annet har verdens sterkeste serieproduserte toliter under panseret. 360 hestekrefter fra en motor med så lite slagvolum er på grensen til full utnyttelse, mener sjefen sjøl, Ola Kallenius.

Hvor avansert?

I vår tidligere gjennomgang av A45 AMG kom vi inn på at systemet for firehjulstrekk virker å være av en enklere type, som kun får mat gjennom et variabelt system som kan gå fra 0 til 50 prosent drift på bakhjulene. Det blir med andre ord aldri mer drift bak enn foran. I intervjuet vil ikke Kallenius være med på at det i dette ligger at systemet er enkelt, hvilket vi får sjekke når det blir vår tur for til å teste leketøyet.


Pris delvis kjent

I Europa skal nye A45 AMG koste fra ca. 47.000 Euro, et sted rundt 380.000 kroner. Etter at de norske avgiftene er lagt til er vi garantert oppe på det doble, og dette er for basisversjonen. Men en basis AMG er aldri veldig enkel, ettersom den fortsetter der den ypperste utgaven fra Mercedes-Benz la lista.

Hovedkonkurrenten kommer fra BMW

Til sommeren får vi svar på hva det bor i herligheten. Størrelsen passer unektelig godt i vårt lille land, og kompaktklassens biler er svært populær blant oss nordmenn. At de nå blir sterkere og mer sportslig i tillegg burde ikke gjøre noen ting.

Her ligger samme video:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer