Slik blir nye BMW 5-serie

Nå nærmer det seg ny BMW 5-serie og om ikke lenge slippes også pressemeldingen.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våre kilder i München fortalte på bilutstillingen i Frankfurt at pressematerialet for den nye 5-serien nå er ferdig. De venter bare på å bestemme seg for hvilken dag det skal slippes. Vi tror det vil skje denne måneden.

Her kommer nok en bolk med bilder, og som man kan se forsvinner det stadig mer av kamuflasjen.

Som vi har trodd lenge, og som blir ytterligere forsterket her, er at 5-serien får et mildere designspråk en tidligere. De mer ekstreme linjene dagens bil har blir nok ikke videreført i særlig stor grad.

Selv om fronten fortsatt har litt kamuflasje ser man nå konturene av lykter og støtfanger. Luftinntaket i støtfangeren smiler i likhet med faceliften på 3-serien og hovedlyktene har drag av Z4 i seg.

Større

Ikke ukjent for nye modeller, blir nok også denne litt større enn dagens. Foreløpige spekulasjoner går ut på at akselavstanden blir 10 centimeter lengre for å øke plassen i kupéen, men at den totale lengden ikke øker med mer enn 2 centimeter. Den skal visstnok også bli lavere enn dagens modell.

Motorer

Under panseret kan jo alt skje. Dette er en produsent som jobber på spreng med motorteknologi, og vi regner med at det kommer noe nytt i stedet for noe av det som finnes i dag. Av bensinmotorer regner vi med at rekkeseksere vil eksistere i et bredt spekter. Både uladete og turbo-varianter. Turbomotoren med to ladere har nylig blitt oppgradert til 326 hestekrefter. Større bensinmotorer finnes også. V8 turbo med 407 hestekrefter er høyaktuell for en 550 på samme måte som i GT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer