Nissan Ariya kommer i 2021

Slik blir nye «Nissan Leaf»

Konseptbilen Nissan Ariya sier mye om hvordan den nye elektriske SUV-en til bestselger-merket blir.

NISSAN ARIYA: Det som fort kan bli Nissans neste elbil, etter bestselgeren Leaf, bil se omtrent ut som dette. Foto: Nissan
NISSAN ARIYA: Det som fort kan bli Nissans neste elbil, etter bestselgeren Leaf, bil se omtrent ut som dette. Foto: Nissan Vis mer
Publisert

- Bilen kommer, la det ikke være noen tvil om det.

Det sier kommunikasjonssjef i Norge for Nissan Nordic, Knut Arne Marcussen, engasjert til Dinside.

Han snakker om konseptbilen Nissan Ariya, som skal bli japanernes nye elektriske crossover-SUV og en mulig bestselger i Norge - hvor Nissan Leaf har vært en kjempesuksess.

Kilde: Elbilstatistikk

Kommer snart

Leaf er den desidert største elbilsuksessen i Norge, hvor de har solgt mer enn 61.000 biler siden lanseringen av første generasjon i 2010. VW e-Golf på andreplass har til sammenligning «bare» solgt 45.000 biler på det norske markedet.

Nå er det knyttet stor spenning til oppfølgeren av Leaf, som importøren håper og tror skal skape ny fart i salget her til lands. Den er lovet til Norge allerede til neste år - altså i 2021.

- Dette er en veldig viktig bil for Nissan totalt sett, men særlig for oss i Norge, bekrefter Marcussen.

Han bekrefter videre at den ferdige bilen blir 90 prosent lik konseptet. Den er bygd på en helt ny elbilplattform (EVP), som blant annet skal bidra til god plassutnyttelse inni. I tillegg loves det «god rekkevidde» og et nytt firehjulstrekk-system (e-4orce)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer