Slik blir nye Skoda Octavia

Skoda har gjort stor suksess med Octavia i Norge, og til høsten kommer det en ny modell. Det er kombikupeen som blir byttet ut først og stasjonsvogn kommer i 2005.

Publisert
Sist oppdatert

Skoda Octavia blir vist i disse dager på bilutstillingen i Geneve. Den nye modellen skal videreføre konseptet med god plass og mye utstyr til en god pris.

Stort bagasjerom

Skoda Octavia vokser i forbindelse med modellskiftet. Seks centimeter i lengden og rundt tre centimeter i høyde og bredde tilføres med ekstra plass. Den nye modellen skal blant annet ha bedre plass i baksetet enn utgående modell. Ny Octavia får også bedre plass i bagasjerommt enn nåværende modell. Volumet øker fra 528 til 560 liter og med bakseteryggen lagt ned øker volumet fra 1.328 til 1.350 liter. Bakseteryggen kan også deles.

Seks motorer

Fortsatt henger 1,9 TDI-motoren med i en versjon som yter 105 hestekrefter. Den nye 2,0 TDI på 140 hestekrefter vil toppe dieselutvalget. Også de nye FSI-motorene til Volkswagen er på plass, en 1,6-liter på 115 hestekrefter og en 2-liter på 150 hestekrefter. Dagens 1,6-liter på 105 hestekrefter henger også med, det samme gjør 1,4-literen på 75 hestekrefter. Legg merke til at turbomotoren på 1,8 liter ikke lenger vil bli å finne i Octavia.

Fire girkasser

Diesel-motorene vil bli tilgjengelig med den nye DSG-girkassen (Direct Shift Gearbox). Dette er en manuell girkasse med to kløtsjer som opereres elktrohydraulisk. Det betyr at den i praksis fungerer som en automatkasse, men at den har bedre ytelser og lavere drivstofforbruk. Vanlig sekstrinns automatgir kan tilbys på alle bensinmotorer bortsett fra den minste på 75 hestekrefter. Alle modellene har fem- eller sekstrinns manuelle kasser som standard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer