Slik blir Toyotas nye design

Toyota tenker nytt.

NY DESIGNFILOSOFI: Konseptbilen NS4 ble vist fram i fjor, og gir et hint om Toyotas designfilosofi fremover. Foto: TOYOTA
NY DESIGNFILOSOFI: Konseptbilen NS4 ble vist fram i fjor, og gir et hint om Toyotas designfilosofi fremover. Foto: TOYOTA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide var nylig i Tokyo og fikk innblikk i noen av Toyota-konsernets prosjekter og vyer for fremtiden.

Blant dem en rekke nye systemer som i stadig større grad gjør at bilen kjører seg selv.

Vi har testet nye hjelpesystemer fra Toyota

Global arkitektur

TNGA står for Toyotas nye gruppe-arkitektur, og selv om det ikke høres så revolusjonerende ut, har felles, globale plattformer nå blitt regelen snarere enn unntaket blant store bilkonsern.

Vi har kjørt nye Toyota Auris stasjonsvogn

Toyota har imidlertid slitt med at biler utviklet for hjemmemarkedet ikke passer like godt i andre markeder. Globale plattformer vil gjøre det mulig å bruke flere av de samme delene på flere modeller og, hvilket kan virke paradoksalt, gjøre det rimeligere å differensiere designfilosofi fra et marked til et annet.

Fornyet designstrategi

Et eksempel på sistnevnte er forskjellen mellom Japan og Europa. I hjemmemarkedet ønsker Toyota å fremstå med ulik design for ulike modellkategorier, da de har en markedsandel på rundt 50 prosent og det ellers ville blitt bortimot uutholdelig anonymt og ensformig. I Europa, derimot, ønskes en større "familielikhet" mellom de ulike modellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer