Coronaviruset

Slik corona-vasker du bilen

Oppfordrer til vask av alt du berører mye når du er ute og kjører: Ratt, girspak, knapper og dørhåndtak.

VASK INTERIØRET: Ha spesielt fokus på å rengjøre steder du tar på ofte, som ratt, girspak, knapper og dørhåndtak ute og inne i bilen, oppfordrer NAF. Foto: Kristin Sørdal
VASK INTERIØRET: Ha spesielt fokus på å rengjøre steder du tar på ofte, som ratt, girspak, knapper og dørhåndtak ute og inne i bilen, oppfordrer NAF. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

En ting er god håndhygiene for å unngå spredning av coronaviruset. Men ifølge ifølge eksperter kan coronaviruset overleve på overflater som plast og metall i opptil tre døgn.

Dermed vil det i tillegg til riktig og hyppig håndvask være vesentlig å rengjøre overflater man ofte berører, som mobilen og dørhåndtak og lysbrytere hjemme.

Nå går Norges Automobil-Forbund (NAF) ut og sier det kan være lurt å gjøre noen tiltak i egen bil for å unngå coronasmitte - og kanskje spesielt dersom du bruker bildelingstjenester eller leier bil:

- Ekstra viktig der flere bruker bilen

- Er det flere som bruker bilen eller du bruker bildelingstjenester, er det ekstra viktig med rengjøring nå, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Dette uttaler NAF med bakgrunn i informasjon som sier at viruset kan overleve på harde flater.

- Derfor er det lurt å ta en grundig vask inne i bilen, sier Sødal, og understreker at noen steder er viktigere å vaske godt, enn andre:

- Det gjelder spesielt ratt, girspak, knapper og dørhåndtak innvendig og utvendig. Rett og slett alt du berører mye når du er ute og kjører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer