Slik dobler du bonusen på halve tiden

En gammel regel er som et smutthull å regne. Av: Tommy Simon Norum (tommy.s.norum@gmail.com)

Full bonus? Det er mye penger å spare på å gå gjennom forsikringsavtalen. Å bytte selskap kan også gi en hyggelig bieffekt i forhold til bonusen.
Full bonus? Det er mye penger å spare på å gå gjennom forsikringsavtalen. Å bytte selskap kan også gi en hyggelig bieffekt i forhold til bonusen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den generelle regelen for bonusopprykk for bil er som kjent ti prosent i året. Dette er gjeldende all den tid du holder deg hos samme selskap.

Det finnes likevel en regel som få, om noen, opplyser deg om. Bonusopprykket godskrives nemlig deg som kunde allerede etter 180 dager, eller seks måneder, dersom du har kjørt skadefritt.

Skulle du av en eller annen grunn ønske å bytte forsikringsselskap etter disse 180 dagene, får du med deg det nye bonusnivået. Dette skjer som en følge av bonusbestemmelsene, som ingen av forsikringsselskapene opplyser deg om.

Grunnen er at dersom man bytter selskap etter 180 dager, skal man ikke trenge å vente et helt år til for å få de årlige ti prosentene.

Dekker forsikringen din uflaks?

Dersom du bytter selskap hvert halvår vil du med andre ord halvere tiden for opparbeiding av full bonus.

Etter å ha vært i kontakt med flere forsikringsselskaper, er det få som ønsker å stå inne for at det er slik det fungerer.

Gammel regel

Informasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige kan bekrefte at det er slik det praktiseres ved bytting av selskaper. Dersom man bytter selskap etter et halvt år, rykker man opp til neste bonustrinn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer