Bilmerkets logo

Slik endte bilmerkene opp med sine egne emblem

Flere bilmerker har fascinerende logoer med like fascinerende historier. Her har vi sett på elleve av dem.

BILMERKER OG LOGOBRUK: Mange av bilmerke-logoene har fascinerende bakgrunner. Det har også Tesla, Peugeot og Chevrolet som vi skriver om i denne artikkelen. Foto: AP/Shutterstock/PA Photos
BILMERKER OG LOGOBRUK: Mange av bilmerke-logoene har fascinerende bakgrunner. Det har også Tesla, Peugeot og Chevrolet som vi skriver om i denne artikkelen. Foto: AP/Shutterstock/PA Photos Vis mer
Publisert

Har du hørt historien om tapetet som skal ha inspirert Chevrolets emblem? Eller hvorfor har Skoda «et indianerhode reisende på ei pil»? Og hva er sammenhengen mellom Peugeots pepperkvern og de franske bilene?

Dinside har sett på disse spørsmålene og åtte andre fascinerende bilmerke-logoer. I fjor så vi blant annet på hvor Ferraris hest, Audis ringer, Lamborghinis okse og BMWs «flypropell» kommer fra.

11. - Har ingenting med Tesla å gjøre

La oss starte med logoen til merket nordmenn elsker å debattere. «Det som ligner en stilig «T» (på Tesla-grillen) er egentlig en referanse til selskapets produkter», skrev elbil-gründer Elon Musk i en Twitter-melding.

Logoen er ifølge Musk ment å representere tverrsnittet av en elektrisk motor. Det kan høres søkt ut, men det stemmer for så vidt ganske godt overens med logoene i Musks andre selskaper:

X-en i «Space X»-emblemet er ment å forestille en rakettbane, mens «SolarCitys» logo inneholder solgrafikk som representerer strømkilden til selskapets solpaneler.

Vi synes imidlertid at T-en kan minne veldig om en teslapole (tesla coil). Den ble dessuten oppfunnet av Nikola Tesla, og omformer likestrøm til høyfrekvent vekselstrøm ved hjelp av gnister over et gnistgap og en spole. Men det er sikkert bare oss ....

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer