Slik får du DAB+ i den gamle bilen din

Dette trenger du – og dette gjør du dersom det blir helt stille.

TRAVELT: Art Garibian (foran) og Gezim Xani hos Strømmen Bilradio har hendene fulle med å bytte FM-radioer med DAB+-radioer.  Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
TRAVELT: Art Garibian (foran) og Gezim Xani hos Strømmen Bilradio har hendene fulle med å bytte FM-radioer med DAB+-radioer. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av neste år er det ubønnhørlig slutt både for den gode, gamle FM-radioen og «gammeldags» DAB-radio.Heldigvis har de aller fleste nye biler som selges i Norge i dag den siste generasjonen (DAB+) innebygd. Litt eldre biler har gjerne bare FM, eller kanskje en radio som bare støtter den første DAB-standarden, altså den uten «pluss ».

Har du en slik, kan du slappe av noen måneder til. Både NRK P1, NRK P1+, NRK P2, NRK P3, P4, Radio Norge, Radio Rock, NRK Alltid Nyheter kan du fortsatt høre med en «gammel» DAB-radio. NRK Klassisk ble i fjor flyttet over til DAB+, og når FM slukkes i løpet av 2017 vil samtlige kanaler havne her.

Gjør det selv

Om bilen din ikke har DAB+-radio fra før, er det billigst og enklest å kjøpe seg en DAB+-adapter og installere selv.

Slike koster fra noen hundrelapper til bortimot 2.000 kroner, alt etter hvilke funksjoner du ønsker i tillegg til en standard radio.

Adapteren kobles til sigarettenneruttaket for 12 volts strøm. I tillegg må du feste en antenne med ledning ned til adapteren fra innsiden av frontruta.

Deretter strekker du en ledning fra adapteren og inn i AUX-inngangen på radioen som sitter i bilen fra før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer