Tesla Model Y

Slik får du den kjappest

Ønsker du deg en Tesla Model Y, Norges klart mest populære bil, må du velge riktig farge

FRA BERLIN: Svart og hvit er de to eneste fargene den nye Tasla-fabrikken i Berlin kan levere på Model Y. Dersom du absolutt ønsker en rød eller sølvgrå, må du få bil fra Kina og kan regne med å vente til midten av neste år. Foto: Tesla
FRA BERLIN: Svart og hvit er de to eneste fargene den nye Tasla-fabrikken i Berlin kan levere på Model Y. Dersom du absolutt ønsker en rød eller sølvgrå, må du få bil fra Kina og kan regne med å vente til midten av neste år. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stilt overfor utfordringer som corona-nedstengning i Kina og krigen i Ukraina, som har resultert i mangel på halvledere, databrikker, ledningsnett og andre vitale deler fra underleverandører, kutter flere og flere bilprodusenter i Europa muligheten for å velge utstyr på bilene. Dette er for at kundene skal få sine biler så raskt som mulig.

Teslas nye, store fabrikk i Berlin, som bygger Model Y for det norske markedet, har siden starten bare vært i stand til å levere biler med fargen svart eller hvit – eller «solid black» eller «pearl white» som er det offisielle navnet på fargene.

Rød fra Kina

Dersom du absolutt ønsker deg fargene rød, blå eller sølv, må du få bilen fra Teslas fabrikk i Shanghai i Kina.

I så fall kan du ikke regne med å få bilen før tidligst i mars neste år, ifølge det tyske magasinet Automobilwoche. Bilene fra fabrikken i Berlin kan trolig leveres før jul.

SOM HENRY FORD: - Du kan velge hvilken farge du vil så lenge den er svart, skal Henry Ford ha sagt da produksjonen av T-Forden gikk for fullt. Ønsker du en rød Tesla, må det bli fra fabrikken i Kina og det tar laaaang tid. Foto: Tesla
SOM HENRY FORD: - Du kan velge hvilken farge du vil så lenge den er svart, skal Henry Ford ha sagt da produksjonen av T-Forden gikk for fullt. Ønsker du en rød Tesla, må det bli fra fabrikken i Kina og det tar laaaang tid. Foto: Tesla Vis mer

Fabrikken i Berlin har stoppet i 12 dager for sommerferie og for å gjøre oppgraderinger på arbeidsstasjonene, slik at tempoet i produksjonen kan økes. Målet er å produsere 500 000 biler her i året, når fabrikken er oppe og går for fullt.

Norges mest solgte

Siden den kom på markedet i august i fjor, i starten med biler fra fabrikken i Shanghai, har Tesla Model Y vært den mest solgte bilen i Norge.

Hittil i år er det solgt 6 168 eksemplarer av den elektriske SUV-en, nesten dobbelt så mange som VW ID4 GTX som er nummer to på listen.

Svært god innvendig plass, rekkevidde på over 50 mil og firehjulstrekk som standard, er noen av egenskapene som gjør at norske bilkjøpere har stått i kø for Model Y.

På grunn av sommerferieavvikling har ingen hos Tesla Norge vært tilgjengelig for å kommentere på denne saken tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer