Irriterende og farlig

Slik fjerner du isen på innsiden

Is på bilvinduene er både irriterende og hindrer sikten. På utsiden fjerner du den best med en skrape, men hva gjør du for å bli kvitt isen på innsiden av ruta en gang for alle?

ENKELT OG GRATS: Tipsene som fjerner fuktigheten i kupeen og dermed isen fra innsiden av rutene, er både enkle og ikke minst gratis. Foto: Rune Korsvoll
ENKELT OG GRATS: Tipsene som fjerner fuktigheten i kupeen og dermed isen fra innsiden av rutene, er både enkle og ikke minst gratis. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Februar starter slik januar sluttet - med kaldt og fint vintervær over hele landet. Men det gir også ekstra utfordringer med skraping av is for morgentrøtte bilister. Noen har det ekstra ille, fordi det danner seg is på innsiden av bilvinduene. Du skraper den vekk, men neste gang du skal ut å kjøre er det like ille.

Snø og fuktighet

Årsaken til at det danner seg is på innsiden av bilvinduene er at det har samlet seg fuktighet i kupeen. Når du går inn i bilen drar du med deg snø på skoene, som smelter og avgir vanndamp. På vintertid er det i tillegg så som så med utlufting. Vi vil gjerne stenge varmluften inne så godt det lar seg gjøre.

Noen er så heldige å ha en bil med oppvarmet frontrute. Det kan være en god hjelp, men fjerner ikke fuktigheten og løser ikke problemet med is på innsiden.

Gode råd er gratis

Her er noen gode råd for å bli kvitt fuktigheten og isen for godt.

Sørg først og fremst for å banke snøen av skoene når du setter deg inn i bilen. Det er ikke sikkert at du får av all snøen, men det hjelper til å forebygge problemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer