Slik forbedres veiene de neste årene

Statens vegvesen har offentliggjort utkastet til sitt handlingsprogram for gjennomføringen av Nasjonal transportplan i veisektoren. Dette er de viktigste forbedringene du kan vente deg.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens Vegvesen avventer uttalelser fra fylkeskommunene og de store bykommunene før man sender rapporten videre til Samferdselsdepartementet i sommer. Handlingsprogrammet konkluderes første oktober i år.

Hva er handlingsprogrammet?

Handlingsprogrammet, eller handlingsplanen, er en konkretisering av Vegvesenets del av gjennomføringen av Nasjonal Transportplan 2010-2019 som i vår ble lagt frem av regjeringen. Den vil ligge til grunn for de årlige budsjettprosessene i årene transportplanen gjelder. Handlingsplanen dekker det samme tidsrommet som transportplanen, men hovedfokuset ligger i denne omgang på den første fireårsperioden fra 2010 til 2014. Handlingsplanen omfatter hele riksvegnettet som til sammen tilsvarer litt over 10.000 kilometer med vei.

Forbedringene

Kort sagt dreier forbedringene seg om vedlikehold og utbedring av eksisterende veier, investering i nye veistrekninger, en rekke trafikksikkerhetstiltak, samt økt satsning på gang- og sykkelveier. Til sammen skal dette gi en mer effektiv og sikker veitransport.

De største prosjektene er knyttet til E39, E6, rv 3, E16, samt noen fjelloverganger mellom øst og vest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer