Slik fungerer kollisjonsputen for fotgjengere

Tidligere i vår viste Volvo verdens første kollisjonspute beregnet på fotgjengere. Her ser du hvordan den fungerer.

Volvo har nå systemer som både skal hindre fotgjengerpåkjørsler og minimere skadene dersom de likevel skulle inntreffe
Volvo har nå systemer som både skal hindre fotgjengerpåkjørsler og minimere skadene dersom de likevel skulle inntreffe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo har lenge vært en pioner på sikkerhet, men den utvendige kollisjonsputen ved navn Pedestrian Airbag Technology kom nok likevel overraskende på mange da den ble vist med nye V40 tidligere i år. Ettersom dette er en såpass unik løsning, er det verdt å ta en nærmere titt på hvordan den fungerer.

Nedenfor ser du en video som er produsert av Volvo selv. I den forklarer seniorrådgiver på sikkerhetsteknologi, Thomas Broberg, hvordan det hele fungerer.

Under og over panseret

Kort sammenfattet virker Volvos kollisjonspute for fotgjengere ved at sensorer i frontfangeren, syv i tallet, registrerer om bilen kjører på noe som ligner et menneskebein. Deretter utløses kollisjonsputen under panseret i området opp mot frontruten. Når kollisjonsputen fylles med gass løfter den panseret i bakkant ti centimeter. Dette gjør at panseret kan deformeres mer ved et sammenstøt med en menneskekropp. Det hjelper til å absorbere kreftene i sammenstøtet og sørger for at fotgjengeren ikke treffer rett på de hardeste delene under panseret, som motoren selv.

Viktige modeller med full pott hos Euro NCAP

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer