Virtuelle midtspeil

Slik funker de nye sladrespeilene

Stadig flere nybiler har kameraspeil som ekstrautstyr. Vi tester det.

INGEN STOLPER ELLER NAKKEBUTER: Stadig flere biler får kamerabaserte sladrespeil. Slik virker det. Video Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble det tillatt med virtuelle utvendige speil på bilene i Norge. Audi e-tron er foreløpig første bil ut. Les mer om hvordan de avanserte speilene virker, i linken nedenfor.

Nå har enkelte produsenter begynt å tilby kameraspeil inni bilen som ekstrautstyr også.

Flere har det allerede

Nissan X-Trail var tidlig ut, så kom Toyota RAV4. Land Rover Defender er den siste bilen vi har kjørt med digitale speil.

Fordelene er åpenbare:

Man slipper å ta hensyn til passasjerer i baksetet, nakkestøtter, bagasje, innredninger, reklame, takstolper og i enkelte tilfeller møkkete bakrute og store reservehjul.

Kameraet er enten plassert utenpå bilen, som i Land Rovers tilfelle i antennefinnen oppå taket, eller innenfor bakruten, som kan rengjøres med vindusviskeren

Det er ikke det samme kameraet som ryggekameraet, men et eget - dedikert til oppgaven med å filme hva som skjer bak bilen til enhver tid.

Uvant

Utsnittet og oversikten er derfor en helt annen.

Den filmer kontinuerlig bakover og viser det i sladrespeilet, som nå har funksjon både som et speil og en skjerm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer