Slik gikk vår kjøretime

- Slurvete, fikk Dinsides journalist høre om egen kjøring av kjørelærer.

Slik gikk vår kjøretime
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan står det egentlig til med våre trafikale ferdigheter etter å ha hatt lappen noen år? Dinsides journalist oppsøkte sin gamle kjørelærer for å sjekke.

At uvanene ofte kommer fort etter man har fått lappen og kjørt videre på egen hånd, er en kjent sak. Men hvor ille er det egentlig? Og hvilke er de mest typiske feilene man begår? Vi dro til Støyten Trafikkskolesenter på Vik i Hole kommune for å finne svar.

Tilbake til gammel kjørelærer

Undertegnede er nødt til å være litt personlig i denne saken, fordi Jarle Hoddevik som møter oss er min gamle kjørelærer. Og siden det tross alt ikke er så altfor mange årene siden jeg kjørte opp, har begge et slags vagt minne av tiden da jeg var elev, i større eller mindre grad.

- Jeg kan da ikke ha lagt meg til så mange uvaner allerede, tenker jeg, før jeg tar plass bak rattet i en Volkswagen Tiguan. Jeg er tross alt godt over middels interessert i bil og trafikk og kjører mye til daglig. Dette burde være ganske grei skuring.

Kjører pent

For at det hele skal ha en viss realisme i seg, prøver jeg å kjøre noenlunde normalt, men helt klart pent. Og det er ikke fritt for at jeg anstrenger meg litt ekstra for å være nøyaktig med fartsgrenser og skilting. Det sitter tross alt en kjørelærer ved siden av meg og jeg har ikke lyst til å gjøre så mye jeg vet jeg får påpakning for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer