Slik gjør du bilen vårklar

Følg tipsene - ha blank bil i hele sommer.

ENKLE METODER: Det trenger ikke være vanskelig. Gjør ting i riktig rekkefølge, og resultatet blir bra. FOTO: BJØRN-AAGE BREDAL
ENKLE METODER: Det trenger ikke være vanskelig. Gjør ting i riktig rekkefølge, og resultatet blir bra. FOTO: BJØRN-AAGE BREDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en lang vinter med snø, slaps, salt, bremsestøv, grus og alt for lite vasking av bilen, er lakken som en sårbar, uttørket hud. Den er ru som et sandpapir og fri for beskyttelse mot rust. Men fortvil ikke. Sett av en dag - og du vil ha skinnende blank bil i hele sommer.

I fremtiden trenger du kanskje ikke å vaske bilen!

Bjørn-Aage Bredal fra Bilpleiekongen forteller hvordan du enkelt kan behandle bilen din, både om du er profesjonell perfeksjonist, eller vil gjøre jobben så enkelt som mulig.

Slik redder du håpløs lakk

Ja, du må ut med noen kroner, men flaskene du holder for mange behandlinger av bilen. Det vil si flere år - dersom du lagrer det frostfritt.

Grundig bilvask

Tidsbruk: 30 minutter

TIPS: Vask i skyggen, på kaldt karosseri.

Du trenger: Bøtte, avfetting, bilsjampo, svamp og rennende vann. Vi anbefaler: Et stort tørkehåndkle, lavtrykksprøyte og høytrykksspyler, gjerne med skumsprøyte.

Derfor bør du håndvaske bilen din

1. Start med å legge kaldavfetting «under list» og helt opp bak på bilen. Legg så lite at det ikke renner. La dette virke noen få minutter, men ikke tørke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer