Slik gjør du et trygt bruktbilkjøp

Gjør hjemmeleksa skikkelig.

BRUKTBILKJØP: Det er ikke gull, alt som glitrer. Gjør du hjemmeleksa skikkelig, er du litt bedre rustet til å styre unna de verste bomkjøpene. Foto: Finn.no
BRUKTBILKJØP: Det er ikke gull, alt som glitrer. Gjør du hjemmeleksa skikkelig, er du litt bedre rustet til å styre unna de verste bomkjøpene. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i skrivende stund 66.554 biler til salgs på Finn.no. Alle disse bilene er neppe gull. Ifølge Forbrukerrådet er bilkjøp på topp blant klagesakene.

Det er far i huset som bestemmer hvilken bil familien skal kjøpe

Det kan selvsagt være vanskelig å plukke ut de beste bilkjøpene fra godstolen hjemme, men en god del kan - og bør - du faktisk etterstrebe å undersøke før du vurderer å reise for å ta bilen i nærmere øyesyn.

Har du gjort et bruktbiljøp du angrer på, hvor du ser i ettertid at du skulle gjort ting anderledes? Tips oss gjerne!

Ti feil du bør unngå ved bilkjøp

Det er kanskje ikke like enkelt å vite nøyaktig hva det er du skal se etter på en bil, når du vurderer å kjøpe bruktbil. De fleste greier vel å se etter om den har fire hjul og hele vindusruter, men det er mye som kan skjule seg både på taket og under panseret. Vi har laget en videoguide til hva du skal se etter på en bil, når du skal kjøpe brukt. Denne videoguiden vil du snart få se her på DinSide Motor.

Men over til det du faktisk kan gjøre før du kommer så langt som til å undersøke bilen. Det er faktisk en god del papirarbeide du kan - og bør - gjøre i forkant av den rent fysiske gjennomgangen av bilen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer