Slik holder bilen lenger

Sparer bilen for slitasje og omverdenen for forurensning, i følge NAF.

Publisert
Sist oppdatert

De har vært på markedet siden 50-tallet. Men enda er de sjeldent brukt blant de mange bileierne som finnes her til lands.

En motorvarmer kan bidra til å få ned forurensende utslipp betraktelig. Den forvarmer motoren ved hjelp av strøm fra veggen, i stedet for at du bruker bensin eller diesel for å varme motoren på de kaldeste dagene. En motorvarmer vil også bidra til mindre slitasje på motoren.

Vi pristestet etterinstallering av motorvarmere. Følg med på DinSide Motor i morgen.

Ja, for visste du at en kaldstart sliter på motoren tilsvarende en kjørelengde på 50 mil? Og at den slipper ut like mye skadelig eksos på den første kilometeren som på 50 mil med varm motor?

Dessuten faller også batterikapasiteten i takt med kvikksølvet på gradestokken. Og i årets kaldeste uke, nemlig jule- og nyttårsuka, er det ikke uvanlig å se at gradestokken kryper under 10 minusgrader. Kryper den helt med til minus 20, kan man regne med at batterikapasiteten faller med så mye som 60 prosent.

Les også: Slik sparer du penger og miljø

- Som å kjøre uten katalysator

NAF har lenge anbefalt motorvarmer som en effektiv måte å gjøre dine kjøreturer på kalde dager mer slitasjevennlig, mer miljøvennlig, mer komfortabel - og billigere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.