Nå kommer snøen

Slik holder du bilen i toppform gjennom vinteren

Visste du at du bør fylle tanken godt opp og bruke håndbrekket ofte?

SIKKERT BILHOLD: Sjåføren spiller en avgjørende rolle når forholdene er utfordrende. Men det finnes mange forholdsregler du bør passe på.  Foto: ESPEN STENSRUD
SIKKERT BILHOLD: Sjåføren spiller en avgjørende rolle når forholdene er utfordrende. Men det finnes mange forholdsregler du bør passe på. Foto: ESPEN STENSRUD Vis mer
Publisert

åKulde, snø og tidvis regn skaper glatte veibaner, og fører til store utfordringer i trafikken. Det er avgjørende at bilen er klargjort for vinteren for at problemene skal utebli, og den viktigste sikkerhetsfaktoren er gode dekk.

Avkjøringer og fastkjøringer den viktigste årsakene til at bilbergingsselskapene må rykke ut, i tillegg til startvansker i kulden.

Holdt dekkene akkurat i høst?

Avkjøringer og singelulykker er også den største årsaken til at mange personer dør i trafikken. At bilen er riktig skodd for glatt føre er naturligvis livsviktig.

Dekk handler også om alder og tilstand. Minimum tillatt mønsterdybde er tre millimeter, men det anbefales at man holder seg noe over denne grensen.

Husk ikke minst på at dekket vil slites noe gjennom sesongen, slik at det ikke holder at dekket akkurat er innenfor grensen på høsten når du legger om.

Da vil du få et dekk som ligger under minimumskravet i løpet av sesongen.

Husk også lufttrykket. Anbefalt trykk finner du som regel på en klistrelapp innenfor tanklokket eller i karmen til førerdøren, eventuelt i instruksjonsboken til bilen din. Sjekk lufttrykket jevnlig, da dette kan variere med temperaturforandringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer