Tips:

Slik kan alle kjøre med tilhenger

20 tips for å håndtere og kjøre med tilhenger på bilen.

SLIK KJØRER DU MED TILHENGER: Mange frykter av- og påmontering, sikring, samt rygging med tilhenger. Les videre, så ser du at det ikke er så vanskelig. Foto: Knut Moberg
SLIK KJØRER DU MED TILHENGER: Mange frykter av- og påmontering, sikring, samt rygging med tilhenger. Les videre, så ser du at det ikke er så vanskelig. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommerferien er det mange nordmenn som benytter anledningen til å rydde i hagen, boden og sommerhuset. Bruken av tilhengere øker derfor markant på denne tida.

Samtidig er det mange som føler seg usikre på denne typen kjøring. Derfor gir vi deg her 20 tips til hvordan du enkelt kan få det til selv - bare du tør å prøve.

Her er de fem kategoriene du må håndtere:

  • Montering
  • Lasting
  • Kjøring
  • Rygging
  • Parkering

Spør om hjelp!

Når ferien begynner, er det vanlig å rydde hjemme og kjøre avfallet til miljøstasjonen. For lettest mulig å bli kvitt skrap og avfall, er det mange som bruker tilhengere.

Ifølge utleieselskpaet Freetrailer, går brukerstatistikken betydelig opp om sommeren. Samtidig er det mange som sier de er utrygge på å begi seg ut på veien med tilhenger.

- Hver sommer øker utlånet av tilhengere med rundt 30 prosent. Noen skal bruke en tilhenger for første gang, og vi får mange spørsmål om hvordan de skal festes, lastes og kjøres, har konsernsjef Allan Sønderskov Darré tidligere fortalt til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.