Slik kan BMW Z2 bli

Automedia har manipulert frem et bilde av det som kan bli BMWs kommende roadster.

Automedia tror den kommende roadsteren fra BMW vil hete Z2, og at den skal se omtrent slik ut. Mange BMW-entusiaster vil nok la seg forferde over at den blir forhjulsdrevet. Foto: Automedia
Automedia tror den kommende roadsteren fra BMW vil hete Z2, og at den skal se omtrent slik ut. Mange BMW-entusiaster vil nok la seg forferde over at den blir forhjulsdrevet. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW, i likhet med andre bilprodusenter, må spre seg produktmessig, for å fange opp den stadig større variasjonen i kundegrupper og typer kjøpsmotivasjon. Dermed vil vi få se biler i fremtiden som i større eller mindre grad bryter med det vi tradisjonelt forbinder med merket.

Forhjulsdrift

Utviklingen har pågått en stund nå, og vi har tidligere omtalt det nye under-merket BMW i, som skal representere den mer miljø-orienterte satsingen. Kanskje mer oppsiktsvekkende, og for ihuga BMW-fans direkte sjokkerende, er lanseringen av en produktrekke som skal være basert på en forhjulsdrevet plattform. Vi kunne i fjor høst vise de første bildene av kommende BMW Active Tourer, som vil være basert på denne. Plattformen, kalt UKL, vil også tjene som basis for neste generasjon Mini.

BMW i3 får rekkeviddeforlenger

Under Z4

Det er nå kjent at det planlegges en liten sportsbil som skal være basert på den nye plattformen - den vil nok få rollen som "image-bygger" for den nye bilklassen. Den vil plassere seg under dagens Z4 størrelsesmessig og BMW har tidligere indikert at det er snakk om å relansere merket i mini-roadsterklassen der Mazda er markedsleder med sin MX5.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer