Kjæledyr etterlatt i bil

Slik kan du straffes

Du kan komme til å måtte betale mer enn bare bøter for å glemme hunden i bilen - men husk at det er verre for den enn for deg.

VARMT: Dagbladets reporter Emilie Rydning skulle teste hvor varmt det kan bli i en bil som sitter i solen. Reporter: Emilie Rydning Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en periode med litt mer moderate sommertemperaturer, er det de neste dagene meldt temperaturer på godt over 20 grader flere steder i landet vårt. Sterk sommervarme kan fort bli en prøvelse for både mennesker og våre firbente venner.

Det trenger imidlertid ikke bli utrolig varmt utendørs, før det blir ekstremt varmt inni en parkert bil. For et kjæledyr etterlatt i et lufttett kjøretøy kan temperaturen stige oppsiktsvekkende raskt. Hvert år utsettes hunder etterlatt i biler for overoppheting, noe som fører til store lidelser og i verste fall død.

- Hunder og andre kjæledyr som blir etterlatt i en bil uten ventilasjon når temperaturen er høy, vil i løpet av ganske kort tid stå i fare for å bli overopphetet. Situasjonen vil dermed raskt bli i strid med dyrevelferdsloven, forteller fungerende seksjonssjef Bjørnar Stavenes i Mattilsynet til Dinside.

Tabellforklaring: Her ser du hvor fort det kan utvikle seg til en alvorlig situasjon, om for eksempel hunden blir etterlatt i en parkert bil på en ikke alt for varm sommerdag. Tidsforløp og temperatur vil varierer med værforhold, hvor bilen står plassert, hvilken farge bilen har og så videre. Kilder: Mattilsynet, The Animal Protection Institute og www.hittadjur.se

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer