Bomstasjoner i Oslo

Slik kjører du smartest i bommen

Samtidig som protestene øker mot bompenger i resten av landet, åpner 50 nye passeringspunkter i og rundt hovedstaden.

STORE ENDRINGER: Fra og med lørdag 1. juni blir det store endringer i bomringen i Oslo. Ikke alt blir dyrere for alle. Foto: Scanpix
STORE ENDRINGER: Fra og med lørdag 1. juni blir det store endringer i bomringen i Oslo. Ikke alt blir dyrere for alle. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med lørdag 1. juni 2019 blir det til sammen 83 bomstasjoner i og på grensen inn til Oslo, fordelt på tre bomringer. Den innerste består av 38 helt nye stasjoner. De fleste av dem ligger langs veien vi kjenner som Ring 2, med armer som går ut til Grefsen og Trosterud.

Den neste ringen, som kalles Osloringen, er de 22 bomstasjonene vi allerede har hatt i mange år.

Bygrensen ligger aller ytterst med 23 bomstasjoner på eller i nærheten av grensen mellom Oslo og Follo og Romerike, i tillegg til de eksisterende mellom Bærum og Oslo, opplyser Statens vegvesen.

Mye å spare

Det er mye å sette seg inn i for bilistene. Et sinnrikt system av rabatter som endres med og uten autopassbrikke, i eller utenfor rushtid, timesoner og månedstak. Men det lønner seg å lese leksa. Det er store penger å spare hvis du kjører «smart».

– Bor du på Rosenhoff og kjører bensinbil med Autopass-avtale og bringer og henter i barnehagen i Hasleveien, vil det koste 27,20 kroner dagen fra 1. juni. Uten brikke koster det 68 kroner tur/retur, ifølge Fjellinjen-sjef Anne-Karin Sogn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer