Problemer med leasing?

Slik kommer du deg ut av kontrakten

Da Lise Nordbakk ønsket å overføre leasingavtalen på sin Volvo V60 til en annen, krevde bilforhandleren 20.000 kroner. Det kan ikke forhandleren kreve.

SLIK KOMMER DU DEG UT AV KONTRAKTEN: For privatpersoner er det to måter å komme seg ut av en leasingkontrakt på. Illustrasjonsfoto: Colourbox
SLIK KOMMER DU DEG UT AV KONTRAKTEN: For privatpersoner er det to måter å komme seg ut av en leasingkontrakt på. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Privatleasing er blitt en populær måte å skaffe seg en ny og sikker bil på. Ikke minst skal det gi et forutsigbart bilhold, med faste månedlige kostnader.

Men det er ikke alltid livet går etter planen. Du kan plutselig miste jobben, bli skilt eller det dukker opp andre forhold som gjør at du ikke lenger ønsker å bli værende i leasingforholdet. Hva gjør du da?

Flyttet

Lise Nordbakk fra Bodø havnet plutselig i en slik situasjon.

- Da jeg skulle flytte til en annen by, ble behovet for bil annerledes. Derfor ønsket jeg å få noen andre til å overta bilen, forteller hun til Dinside.

Nordbakk la dermed bilen ut på Finn.no, hvor hun fikk svar fra én som var interessert i å overta leasingavtalen hennes.

- Nordea, som finansierte avtalen, ga grønt lys for den personen jeg valgte. Da jeg kontaktet forhandleren for å gjennomføre byttet, fikk jeg beskjed om at dette kostet 20.000 kroner. Senere gikk de ned til 15.000 kroner, forteller hun.

Saken endte med at Nordbakk fikk hjelp av et eksternt firma, til å snakke med Nordea og gjennomføre et bytte, uten å måtte betale penger til forhandleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer