Slik oppfyller du veteranbil-drømmen

Leter du utenfor grensene, kan du virkelig gjøre et kupp på drømmebilen fra barndommen. Her får du en trinn-for-trinn-guide for import av veteranbil.

SPAR TUSENER: Henter du en 1984 Chevrolet Corvette C4 fra Sverige, kan du spare 34 000 kroner.   Foto: CHEVROLET
SPAR TUSENER: Henter du en 1984 Chevrolet Corvette C4 fra Sverige, kan du spare 34 000 kroner. Foto: CHEVROLET Vis mer

6037 kroner: Det er tallet du må huske når du skal importere en veteranbil på egen hånd. Det er den faste avgiften staten skal ha ved registrering. Ved siden av merverdiavgiften er dette de eneste kostnadene du trenger å bekymre deg for hvis du er fristet til å hente en gammel flamme fra utlandet.

Grunnen til denne lave satsen, er et avgiftsfritak ved biler klassifisert som veteran, altså de som er over 30 år gamle. Det betyr at den beryktede norske engangsavgiften som tar utgangspunkt i både effekt, utslipp og vekt, utgår fullstendig.

For godt til å være sant?

For bilfrelste nordmenn er dette nesten for godt til å være sant. Det betyr at det ikke blir gjort forskjell på motorvolum og effekt ved import: En diger amerikaner med 7-liters motor og hundrevis av hestekrefter koster nøyaktig det samme å importere som en knøttliten Fiat 500 med tosylindret symaskin i hekken.

Bård oppfylte veteranbildrømmen

Derfor har det aldri vært et bedre tidspunkt for å ta steget helt ut og bli medlem i den spennende klubben som veteranbileiere utgjør. Men før du kan vri om nøkkelen i din egen klassiske bil, må du gjennom en spennende - og til tider krevende - prosess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer