Slik overlever du

Vinterferiehjelpen er på vei - slik løser du glatte situasjoner.

Få en problemfri vinterferie Foto: Mateusz Stachowski
Få en problemfri vinterferie Foto: Mateusz Stachowski Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi viser deg noen av de viktigste hjelpemidlene du kan ha, og forhåndsreglene du kan ta, for å takle de turbulente veisituasjonene mange av oss har i vente denne ferien. For trodde du det var vanskelig føre og mye snø hjemme? Bare vent til du kommer på fjellet!

DinSide Motor gir det her noen smarte tips for vinterveiene. Så slipper du kanskje de største katastrofene i år. Om ikke annet er du utrustet til å takle dem.

Vi driter oss ut hvert år ...

Men aller først: har du ikke allerede gjort det, er du nødt til å skifte til vinterdekk så fort som mulig. If forsikring meldte i høst at et økende antall bilkjørere kjører med sommerdekk om vinteren, noe som fører til flere alvorlige kollisjoner på vinterveiene.

Gikk du i glattfella?

Unngå møkkete dekk

En feil som mange gjør, er at de setter på de gamle, møkkete vinterdekkene, når de skifter dekk for vintersesongen. De samme dekkene som ble brukt forrige vinter og som er fulle av småsteiner, salt og møkk fra isete og slapsete veier.

Noe av det viktigste du kan gjøre for å få et så godt som mulig veigrep med de gamle vinterdekkene, er å vaske dem godt. Deretter bør du fortsette å vaske dem ofte, for å beholde det gode veigrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer