Slik reduserer du forsikringspremien

Forsikringsselskapene er alltid ute etter å redusere sin risiko - også når det er snakk om båtforsikring. Hvis du forplikter deg til å gjennomføre tiltak som reduserer selskapenes risiko, er de som regel villige til å redusere din premie

Publisert

Vi har samlet en liste med punkter som kan gi deg lavere forsikringspremie.

Bli totalkunde: Du bør samle alle dine forsikringer i ett selskap. Da oppnår du i de fleste selskaper status som "totalkunde" og får som regel relativt store rabatter. Hos Aktiv, Dial og Vesta har du ikke noe valg. Disse selskapene krever at du blir totalkunde før du får forsikret båten din.

Be om sommerforsikring: Flere selskaper tilbyr en egen sommerforsikring som gjelder fra april til oktober. Sommerforsikringer er billigere enn helårsforsikringer.

Øk egenandelen: De fleste selskaper tilbyr redusert premie hvis du godtar at egenandelen økes til for eksempel 5.000 kroner.

Ta båtførerprøven: De fleste selskaper tilbyr redusert premie eller egenadel hvis du har båtførerbevis.

Meld deg inn i en båtforening: Medlemmer i båtforeninger regnes tydeligvis som seriøse og gode kunder. Hos mange selskaper fører i hvert fall dette til premiereduksjon.

Kjøp lås: Kjøp og bruk en påhengsmotor-lås som er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsenevnd (FG). Du kan oppnå ytterligere premiereduksjon hvis du i tillegg låser selve båten med FG-godkjent kjetting og lås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer