Slik reduserer du forsikringspremien

Forsikringsselskapene er alltid ute etter å redusere sin risiko - også når det er snakk om MC-forsikring. Hvis du forplikter deg til å gjennomføre tiltak som reduserer selskapenes risiko, er de som regel villige til å redusere din premie.

Publisert

Vi har samlet en liste med punkter som kan gi deg lavere forsikringspremie.

Bli totalkunde. Du bør samle alle dine forsikringer i ett selskap. Da oppnår du i de fleste selskaper status som "totalkunde". Totalkunder får som regel relativt store rabatter.

Ikke lån bort sykkelen. Hvis du lover selskapet at du ikke kommer til å låne bort sykkelen til personer under 25 år, vil du som regel få avslag. Enda større avslag vil du få hvis du lover å ikke låne bort sykkelen til personer utenfor din egen husstand. Aller størst avslag får du hvis du lover å ikke låne bort sykkelen i det hele tatt.

Montér alarm. Montér FG-godkjent alarm eller startsperre.

Kjøp lås. Kjøp og bruk en FG-godkjent skivebrems-lås.

Bruk sikkerhetsutstyr. Bruk sikkerhetsdress og helhjelm.

Montér veltebøyle. Sykler med veltebøyle blir som regel mindre skadet ved velt. Du får derfor rabatt om du monterer veltebøyle.

Bli klubb-medlem. Meld deg inn i en MC-klubb. De fleste MC-klubber har avtale med ett eller flere forsikringsselskaper. Du bør imidlertid være oppmerksom på at mange klubber/forsikringsselskaper opererer med en karantenetid på ett år før du får benytte deg av medlemsrabatten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer