Slik ser de ut etterpå

Kia Carnival ser nærmest ut som den er påkjørt av et godstog, mens Mercedes-Benz E-klasse nesten ser ut som om den fortsatt er kjørbar. Vi tar en kikk på hvordan biler ser ut etter å ha gjennomgått Euro NCAPs frontkollisjonstest.

Publisert
Sist oppdatert
2 STJERNER: Kia Carnival
2 STJERNER: Kia Carnival Vis mer


Vi forsøker å holde deg oppdatert på kollisjonssikkerhet og bringer med jevne mellomrom resultater fra både Euro NCAP, NHTSA NCAP og Folksam. Disse artiklene er svært populære og dette er årsaken til at vi nå har hentet snaue 50 bilder fra Euro NCAP.

Med det blotte øye

Euro NCAP bruker både kollisjonsdukker og en rekke avanserte måleinstrumenter for å klassifisere en bils kollisjonssikkerhet. Men det er ikke nødvendig å være ekspert for å se at enkelte biler klarer seg bedre enn andre i en frontkollisjonstest. Mitsubishi Pajero Pinin, som måtte nøye seg med tre stjerner, ser for eksempel fullstendig knust ut etter en offset-kollisjon i 64 kilometer i timen. Mercedes-Benz E-klasse og Volvo XC90 gir et helt annet inntrykk.

5 STJERNER: Mercedes-Benz E-klasse
5 STJERNER: Mercedes-Benz E-klasse Vis mer


Vi har rangert bilene etter antall stjerner de oppnådde totalt. Du finner bildene her:

 • 5 stjerner
 • 4 stjerner
 • 3 stjerner
 • 2 stjerner
 • Finner du din bil?

  Oversikten over alle biler som er testet hos Euro NCAP finner du her.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer