Slik ser de ut etterpå

BMW Z4 ser ut til å bli fullstendig knust, mens Saab 9-3 cabriolet ser ut som om den knekker på midten. Se de tankevekkende bildene av kolliderende biler.

Publisert
Sist oppdatert

Vi holder våre lesere jevnlig oppdatert på kollisjonssikkerhet og bringer resultater både fra Euro NCAP, NHTSA NCAP og Folksam. I fjor sommer publiserte vi også en artikkel som inneholdt store bilder av biler som har gjennomgått Euro NCAPs kollisjonstester. Denne artikkelen var svært populær.

Bilder av stolpetesten

Siden den gang har flere nye modeller gått gjennom Euro NCAPs testprogram. Dermed foreligger det nye og interessante bilder av biler som møter en deformerbar barriere i 64 kilometer i timen. Euro NCAP har nå også begynt å publisere enkelte bilder av den såkalte stolpetesten.

Skremmende bilder

Bilene som gjennomgår frontkollisjonstesten kjøres inn i en stillestående barriere og møter i praksis sin egen vekt. Disse sammenstøtene resulterer i til dels omfattende skader. Tanken på hva som ville skjedd hvis bilene i stedet hadde møtt en større og tyngre bil som også holdt 64 kilometer i timen er skremmende.

Kanskje du skal tenke deg litt ekstra om før du gjennomfører de friskeste forbikjøringene denne uken? Uansett, store bilder finner du her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer