Hvor kan du se Formel 1 2022

Slik ser du årets Formel 1-sesong

Interessen har aldri vært høyere i Norge enn før 2022-sesongen.

FORMEL 1 2022: Mercedes er blant favorittene til å vinne årets sesong. Her med George Russell under testingen i Bahrain forrige helg. Foto: XPB/Press Association Images/NTB
FORMEL 1 2022: Mercedes er blant favorittene til å vinne årets sesong. Her med George Russell under testingen i Bahrain forrige helg. Foto: XPB/Press Association Images/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en heidundranes avslutning på fjorårssesongen, gjenstår det bare dager før det igjen braker løs for en ny sesong i Formel 1 når de 10 lagene og 20 førerne står klar på startstreken førstkommende søndag i Bahrain.

I Norge har interessen for Formel 1 eksplodert de seneste årene, etter Netflix-serien «Drive to Survive» som følger noen av lagene, førerne og lagsjefene på og utenfor banen, og Nent Group, som har eid rettighetene til Formel 1 i over 20 år, kunne i fjor registrere de høyeste seertallene i historien.

Over 20 løp

Nent Group-eide Viasport har hatt TV-rettighetene til Formel 1 i over 20 år, men på grunn av coronapandemien har kommentatortrioen Atle Gulbrandsen, Stein Pettersen og Henning Isdal vært nødt til å kommentere de to siste sesongene fra studioet i Oslo.

På Twitter avslører Gulbrandsen at planen er å kommentere løpene i Baku i Aserbajdsjan og Monza i Italia fra banene i år.

Lenger ned i saken kan du se hvilke muligheter du har for å se Formel 1 i Norge.

I årets sesong er det så langt bekrefta 22 løp, men motorsportforbundet FIA satser på å få på plass et 23.

Løpet i Sotsji i Russland skulle egentlig gå av stabelen helga 23.–25. september, men er avslyst på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, men FIA jobber med å finne et erstatningsløp. Forbundet har også sagt opp kontrakten med Russland for kommende løp.

Som du vil se i kalenderen under, er det like mange løp i år som i fjor, men sesongen avsluttes et noen uker tidligere. Årsaken er at Formel 1 ikke skal krasje med fotball-VM som starter 21. november og avholdes i Qatar.

Slik følger du løpene

Skal du følge Formel 1 på TV-skjermen i år, har du i hovedsak to valg: Viasport eller F1 TV Pro. Viasport kan du inkludere i TV-pakka di dersom du har en TV-boks, eller abonnere direkte via Viaplay for å strømme fra enheter som Apple TV, Chromecast, iOS og enkelte smart-TV-er.

Viaplay har en rekke sportskanaler, som blant annet sender motorsport, NHL, UFC og golf, men du kan ikke abonnere kun på sportspakka. I stedet er sportspakka inkludert i Viaplay Total, som også inkluderer filmer, serier og enkelte kanaler.

Prisen for Viaplay Total er 329 kroner.

F1 TV Pro er den offisielle strømmetjenesten til Formel 1. Her kan du se tidligere løp, dokumentarer og liknende, samt F2 og F3 – i tillegg til direktesendte Formel 1-løp.

Prisen for F1 TV Pro er 13,99 euro, 140 kroner med dagens kurs, i måneden, eller 109,99 euro, 1097 kroner, hvis du binder deg for ett år.

For øvrig tilbyr F1 TV abonnementet TV Access som koster 2,99 euro, 30 kroner, i måneden og 26,99 euro, 269 kroner, for et årsabonnement, men ankepunktet er at du ikke får sett løpene direkte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer