Slik sikrer du båten i sommer

Det er høysesong for sol og båtliv, men humøret snur fort om du kommer til brygga og båten står der uten motor.

GODT TJENT: Forsikringsselskapene gir rabatt dersom du har båten liggende i en havn med organisert vakthold. Foto: Frende/iStock
GODT TJENT: Forsikringsselskapene gir rabatt dersom du har båten liggende i en havn med organisert vakthold. Foto: Frende/iStock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sola steker og du kan ikke komme deg raskt nok ut på sjøen. Men er du like uheldig som over 200 andre, kan du ende med å måtte ta årene fatt.

Allerede frem til 1.Juni var det meldt 200 påhengsmotorer stjålet i Norge.

Forsikring for millioner

Ifølge If skadeforsikring ble det i fjor utbetalt 72,5 millioner kroner fra forsikringsselskapene som følge av stjålne båter og båtutstyr.

For selvom sikkerheten i båt er blitt skjerpet, er vi ikke nødvendigvis like våkne på hva om kan skje med båten når den står ubevoktet.

Økning i antall båttyverier

Tiltross for økt fokus på sikring og sikkerhet, viser en fersk rapport fra Politiet at det har vært en markant økning i antall båttyverier siden 2013. Rapporten tar for seg første tertial av året, og viser at det har vært en økning på hele 51,5% anmeldte båttyverier. Til sammenligning er det 30,4% færre anmeldte biltyverier i år.

Sjef for Oslo havnepoliti, Roar Isaksen, forteller at mye av utstyret oppdages på grenseovergangene, gjerne med sjåfører fra Baltikum.

-Det er organiserte kriminelle fra Øst-Europa, men vi finner også igjen mye her i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer