Slik sikrer du hunden i bilen

Har du planer om å ta med deg kjæledyret på ferie i sommer? Da bør du lese videre.

SIKKER FERIEBIL: Pakk på en måte som bevarer det du har kjært.  Foto: Colourbox
SIKKER FERIEBIL: Pakk på en måte som bevarer det du har kjært. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært mye fokus på hund og varme i bil den senere tiden, men det er flere ting å tenke på i disse ferietider. For selv om du har gode rutiner på sikring av barn, gjelder gjerne andre metoder for sikring av dyr.

Forsikringsselskapet IF opplyser i en pressemelding om at en hund som veier 20 kilo, ved bråstopp i 50km/t vil tilsvare en kraft på 786 kilo.

Men også mindre gjenstander som ligger løst, kan gi alvorlige konsekvenser om du må bråbremse.

Skal du på bilferie? Dette må du huske på.

Hvordan sikre best mulig?

- En kommer ikke unna at transportbur montert sikkert i bagasjerommet, så tett opp mot setene som mulig, er å foretrekke. Da sikrer du at buret ikke kommer i voldsom kraft gjennom bilen, samtidig som at du minsker trykket i sammenstøtet dyret får, forklarer Tori Grytli i Trygg Trafikk.

Er dyret av mindre størrelse, noe som krever et mindre bur, kan det plasseres på tvers av kjøreretningen bak et av forsetene, foreslår If.

Husk også at et solid bagasjeromsgitter mellom baksete og bagasjerom øker sikkerheten for flyvende gjenstander for de foran i bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer