CES 2019: BMW R1200 GS selvkjørende motorsykkel

Slik skal BMW gjøre motorsykkelen tryggere

Autonome biler er nesten blitt dagligdags, men selvkjørende motorsykler? Det høres ut som galskap ...

IKKE PHOTOSHOP: Ser du nøye, så kjører sykkelen av seg selv. Det er kun dekkene som har kontakt med bakken. Foto: Jamieson Pothecary
IKKE PHOTOSHOP: Ser du nøye, så kjører sykkelen av seg selv. Det er kun dekkene som har kontakt med bakken. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

0BMW synes tydeligvis ikke det. På elektronikkmessa CES i Las Vegas viste de Dinside sitt selvkjørende motorsykkel-konsept.

Mellom en labyrint av autonome konseptbiler på messa valgte BMW Motorrad å gå delvis mot strømmen. Det gjorde de med et selvkjørende konsept, som ikke bare var en motorsykkel istedenfor en bil, men som faktisk fungerte og ikke bare sto statisk på messa som en framtids-drøm.

Det var mildt sagt surrealistisk å se på. En BMW R1200 GS-motorsykkel, som først ble kjørt på vanlig måte av en føre, før han hoppet av, mens sykkelen fortsatte av seg selv.

For MC-en kan ikke bare kjøres uten fører, den kan også starte og stoppe helt uten assistanse. Hele seansen ble demonstrert uten dramatikk eller antydning til ustabilitet - spesielt imponerende med tanke på at alt styres uten hjelp av gyroskop og at balansen oppnås kun via styring av gass, brems og sving.

Balanse uten gyro!

Før fastfood-kjedene kan begynne å si opp sjåførene sine, tok vi en prat med BMW Motorad-president Mike Peyton, for å høre mer om hva BMW har tenkt å bruke slike sykler til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer