BMW i4

Slik skal BMW knuse Tesla

Kommer neste år. Får 600 km rekkevidde og 530 hestekrefter.

OPPSIKTSVEKKENDE: BMW har blitt omdiskutert med sine fronter de siste par årene, og deres nye konsept har allerede fått flatterende sammenligninger på sosiale medier. Kommende 3- og 4 serie vil trolig få en design lignende denne. Foto: BMW
OPPSIKTSVEKKENDE: BMW har blitt omdiskutert med sine fronter de siste par årene, og deres nye konsept har allerede fått flatterende sammenligninger på sosiale medier. Kommende 3- og 4 serie vil trolig få en design lignende denne. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er BMW-en som skal sette Tesla Model 3 på plass. Akkurat som vi ser hos Polestar, har BMW også valgt en kombicoupe-siluett, akkurat som Tesla. Fra siden er bilen riktig så lekker og ikke ulikt designfilosofien BMW har i dag, men de vekker berettiget oppsikt, slik de har gjort med de siste modellene, med grillen.

Den er høyere og mer dominerende enn noensinne, men designen du ser på konsetet er ikke veldig ulikt det man vil se på produksjonsmodellen, lover BMW.

BMW fremhever også den svært markante hekkspoileren som skal gi bilen svær lav aerodynamikk, sammen med noen ganske markerte og kanskje ikke altfor elegante diffusere i hekken, noe de mener fort kan bli en signatur for de helelektriske modellene.

De integrerte dørhåndtakene og de lukkede felgene er også elementer vi ikke har sett før, men er detaljer som sammen med kameraspeilene, skal gjøre den mer aerodynamisk.

Radikalt endret innvendig

Hos BMW har evolusjon vært gjengangeren når det gjelder innvendig design. Dersom i4 viser veien for hva vi vil se derfra fremover, er endringene enorme for BMW, men ganske likt hva vi ser hos Mercedes om dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.