BMW i4

Slik skal BMW knuse Tesla

Kommer neste år. Får 600 km rekkevidde og 530 hestekrefter.

OPPSIKTSVEKKENDE: BMW har blitt omdiskutert med sine fronter de siste par årene, og deres nye konsept har allerede fått flatterende sammenligninger på sosiale medier. Kommende 3- og 4 serie vil trolig få en design lignende denne. Foto: BMW
OPPSIKTSVEKKENDE: BMW har blitt omdiskutert med sine fronter de siste par årene, og deres nye konsept har allerede fått flatterende sammenligninger på sosiale medier. Kommende 3- og 4 serie vil trolig få en design lignende denne. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er BMW-en som skal sette Tesla Model 3 på plass. Akkurat som vi ser hos Polestar, har BMW også valgt en kombicoupe-siluett, akkurat som Tesla. Fra siden er bilen riktig så lekker og ikke ulikt designfilosofien BMW har i dag, men de vekker berettiget oppsikt, slik de har gjort med de siste modellene, med grillen.

Bmw Concept 4 er en forsmak på neste generasjon 4-Serie og elbilen i4. Vis mer

Den er høyere og mer dominerende enn noensinne, men designen du ser på konsetet er ikke veldig ulikt det man vil se på produksjonsmodellen, lover BMW.

BMW fremhever også den svært markante hekkspoileren som skal gi bilen svær lav aerodynamikk, sammen med noen ganske markerte og kanskje ikke altfor elegante diffusere i hekken, noe de mener fort kan bli en signatur for de helelektriske modellene.

STORE NYRER: Polestar fant ut at de ikke trengte grill på sin Precept, men i4 viser hvordan nye 3- og 4-serie skal se ut også. Derfor har den den gigantiske grillen som signatur. Selvfølgelig lukket i elektrisk versjon. Foto: BMW.
STORE NYRER: Polestar fant ut at de ikke trengte grill på sin Precept, men i4 viser hvordan nye 3- og 4-serie skal se ut også. Derfor har den den gigantiske grillen som signatur. Selvfølgelig lukket i elektrisk versjon. Foto: BMW. Vis mer

De integrerte dørhåndtakene og de lukkede felgene er også elementer vi ikke har sett før, men er detaljer som sammen med kameraspeilene, skal gjøre den mer aerodynamisk.

Radikalt endret innvendig

Hos BMW har evolusjon vært gjengangeren når det gjelder innvendig design. Dersom i4 viser veien for hva vi vil se derfra fremover, er endringene enorme for BMW, men ganske likt hva vi ser hos Mercedes om dagen.

ALT NYTT: Det eneste man kjenner igjen er iDrive-systemet fra BMW. Dagens BMW-eiere vil være glade for dette. Skjermdesignen derimot, minner veldig mye om hva vi har sett i fransk bilindustri. Foto: BMW.
ALT NYTT: Det eneste man kjenner igjen er iDrive-systemet fra BMW. Dagens BMW-eiere vil være glade for dette. Skjermdesignen derimot, minner veldig mye om hva vi har sett i fransk bilindustri. Foto: BMW. Vis mer
SKULPTURERT: Hekken preges av kraftig spoiler-desgn og to diffusere som kan forveksles med eksospotter. Foto: BMW
SKULPTURERT: Hekken preges av kraftig spoiler-desgn og to diffusere som kan forveksles med eksospotter. Foto: BMW Vis mer

Dashbordet preges av en kjempestor skjerm med instrumentdel og multimediadel som styres enten med berøring, stemme, håndbevegelser eller BMWs iDrive-system, i dette tilfellet med glasskrystalldesign, antagelig som tilvalg.

Fra skjermen vil man styre nesten alt, blant annet klimaanlegget.

Ifølge Autoexpress, har BMW bekreftet at løsningen vil komme i den produksjonsferdige iNEXT SUV.

Skjermdesignen ligner ikke noe vi har sett fra BMW før, snarere det man finner hos Peugeot og DS om dagen.

Det vil finnes tre designuttrykk på skermene, Core, Efficien og Sport, selvsagt med egne stemningslys i interiøret.

Fargevalgene, som går i hvitt og kobber, er trolig konsept-farger, men det hele ser ut som noe man kunne satt rett i produksjon.

Som hos Tesla og Polestar, baserer man seg på gjenbruksmaterialer.

Lover kjøreglede

Det fortelles ingenting om batteriet eller ladehastighet, men det vil trolig bli flere batteripakker tilgjengelig opp til 80 kWt og minst 150 kW på hurtiglading.

FRA I3. Setene er inspirert fra dagens i3, men regn med langt mer tradisjonell inndeling av bakre seterad. Foto: BMW.
FRA I3. Setene er inspirert fra dagens i3, men regn med langt mer tradisjonell inndeling av bakre seterad. Foto: BMW. Vis mer

Under den noe amputerte presselanseringen i Genève, forsikrer BMW om at de ikke har gått på kompromiss med kjøreegenskaper og kjøreglede. Dette skal være en BMW bak rattet, slik man kjenner det.

I hvert fall nesten. For lydopplevelsen blir komplett annerledes. BMW har brukt store ressurser på å lage en elektrisk opplevelse bak rattet. Det vil si en spesielt lydesignet summing avhengig av fart og pedalbruk.

BMW har gått bort fra å bygge helt egne elbiler. i4 bygges på kommende 3- og 4-serie, og vil produseres i München på samme samlebånd som disse. Planen er å lansere i4 i 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer