BMW X7 ZeroG Lounger

Slik skal BMW kurere bilsyke

BMW X7 er ikke akkurat en bil med mangel på komfort. BMW planlegger å heve standarden enda et hakk til, samtidig som de vil kurere bilsyke.

SE VIDEO: Med 60 graders setevinkel kan du fint sove i bilen. ZeroG Lounger-setet skal gi deg en førsteklasses reise. Video: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Vi har allerede sett to eksempler på BMWs visjon for fremtidens bilinteriør, med konseptbilen BMW i interaction EASE og BMW i3 Urban Suite. I tillegg til et hav av teknologiske funksjoner og tjenester, kan vi forvente et luksusnivå vi ikke har sett maken til før fra BMW.

På CES lanserte BMW X7 Zero Lounge, som skal ta komfort til førsteklasses nivå.

IKKE BARE X7: ZeroG-seter skal etter planen bli tilgjengelig i alle BMW-modeller helt ned til 5-serie. De skal også kunne bestilles til baksetene. Foto: BMW
IKKE BARE X7: ZeroG-seter skal etter planen bli tilgjengelig i alle BMW-modeller helt ned til 5-serie. De skal også kunne bestilles til baksetene. Foto: BMW Vis mer

Flyvende sete

X7 ZeroG Lounger er ikke en ny bilmodell. Det er et nytt sete skreddersydd etter dine preferanser. Det gir deg ikke bare et behagelig sted å sitte, men nærmest en full spa-opplevelse.

Setet kan vinkles bakover helt til 60 grader, nesten liggende stilling. Det høres ut som en farlig mulighet for å miste hodet ved en eventuell kollisjon, men BMW har designet setebeltet slik at det følger med setet for å ivareta sikkerheten. En cocoon-airbag utløses ved ulykke og omfavner passasjeren.

I taket er det montert en skjerm for underholdning og interaktivitet under turen. Kobling til smarttelefonen gjør at du kan speile innholdet fra mobilskjermen.

Å stirre i taket i en bil er ikke for alle, og BMW har tatt hensyn til at mange kan bli bilsyke. For å motvirke dette vises et mønster på skjermen, som beveger seg i bilens retning. I følge BMW skal dette være svært effektivt mot bilsyke, og i fremtiden vil dette være ekstrautstyr tilgjengelig i alle BMWer med skjerm.

Materialene er av ypperste kvalitet, og setene var så myke at selv prinsessen på erten hadde gitt den tommel opp. Å ligge med setet i 60 graders stilling er uvant i en bil. Men det går ikke mange kilometer før vi begynner å duppe av. Det er er digg for en sliten biljournalist som har gått 15 000 skritt på en dag på CES-messa.

SOM Å VÆRE HJEMME: Her kan du sitte med 60 graders vinkel og duppe av mens andre tar seg av kjøring. Foto: BMW
SOM Å VÆRE HJEMME: Her kan du sitte med 60 graders vinkel og duppe av mens andre tar seg av kjøring. Foto: BMW Vis mer

Krever ekstra luksus

BMW X7 har allerede klasseledende komfort, og setene er ikke akkurat vonde å sitte i fra før. Er dette noe kundene har ønsket selv? Vi måtte spørre designer Olivier Pitrat fra BMW.

DESIGNER: Olivier Pitrat er designer for BMW og har utviklet X7 ZeroG Lounger. Foto: Jamieson Pothecary
DESIGNER: Olivier Pitrat er designer for BMW og har utviklet X7 ZeroG Lounger. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

- Ja, vi har mange kunder som krever ekstra luksus. Det neste blir integrering av ditt personlige økosystem i bilen. Vi prøver å gjenspeile komforten du har hjemme i bilen også. Slik blir det en mer sømløs overgang fra hjem til bilen. Det her er en del av BMWs mer hollistic tilnærming til bilens fremtid.

Men det med å motvirke bilsyke, fungerer det egentlig?

- Absolutt. Det er fortsatt i en testfase, men det virker sterkt reduserende. Men det kan også være en vibrasjon i setet som beveger seg fra venstre til høyre, som forteller sansene dine hvor bilen skal. Systemet er fortsatt i en testfase, avslutter Olivier.

Kommer i løpet av to år

Dette styrker BMW sitt fokus på ikke bare å være den ultimate kjøremaskin, men også den ultimate komfortmaskin.

BMW sikter tydelig mot Mercedes-Benz GLS med Zero G Lounge. Det vi fikk teste på CES er en prototype, men setene skal være tilgjengelig i løpet av to år.

Overraskende nok er ikke disse luksussetene forbeholdt X7. ZeroG Lounge-seter skal etter planen bli tilgjengelig i de fleste BMW-modeller fra 5-serien og oppover.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer