Slik skal de doble rekkevidden på elbil

Helt ny teknologi gir superbatteri med lavere vekt og dobbel ladekapasitet.

KUR MOT ANGST: 2016-modeller av Nissan Leaf kan kjøre 25 mil. Om rekkevidden kan dobles til 50 mil blir bilen straks mer attraktiv for veldig mange med rekkeviddeangst.  Foto: NISSAN
KUR MOT ANGST: 2016-modeller av Nissan Leaf kan kjøre 25 mil. Om rekkevidden kan dobles til 50 mil blir bilen straks mer attraktiv for veldig mange med rekkeviddeangst. Foto: NISSAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbil-salget går unna så det spruter i Norge, noe du kan lese mer om her.

Men mange kvier seg fortsatt for å velge en elbil i frykt for at bilen ikke kan kjøre langt nok.

Nå har den tyske industrigiganten Bosch imidlertid annonsert at de muligens har en kur mot det som kalles rekkeviddeangst.

Det er teknologi-nettstedet Teknisk Ukeblad som først har omtalt saken.

Kutter karbon

Ifølge dem er det et par år siden Bosch annonserte at de jobbet med teknologi som skulle doble kjørelengden til elbiler, samtidig som batteriets pris skulle halveres.

Les også: Test av tre ladbare hybrider

Bosch har nå kjøpt selskapet Seeo Inc. som har drevet med utvikling innenfor området. Konkret er det snakk om et batteri som kalles DryLyte, et batteri med fast elektrolytt. Det betegnes som en nanostrukturert polymer-elektrolytt. Med andre ord er den basert på mikroskopiske plastbaserte elementer.

Andre batterier i dag bruker gjerne en blanding av litium og karbon, og karbonet begrenser da ladekapasiteten. I og med at dette nye batteriet benytter en fast litiumanode kan ladekapasiteten derfor økes betydelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer