Polestar

Slik skal Volvo utfordre Tesla

Volvo gjør Polestar til eget elbil-merke.

POLESTAR: Som et frittstående merke og med denne logoen skal Volvo ta opp kampen med Tesla og andre super-elbiler. Foto: Polestar
POLESTAR: Som et frittstående merke og med denne logoen skal Volvo ta opp kampen med Tesla og andre super-elbiler. Foto: Polestar Vis mer
Publisert

- Polestar kommer til å være Volvo Car Groups elektrifiserte høyprestasjons-merke, sier pressesjef Johan Meissner i Polestar til Dinside.

Det er ikke mer enn to par år siden Volvo kjøpte de resterende aksjene i tuning-selskapet Polestar.

Polestar har i enda flere år vært Volvos svar på Audis livlige S- og RS-versjoner, BMWs M og Mercedes' AMG. Nå blir Polestar altså utskilt som et eget selvstendig bilmerke - men fortsatt i nært samarbeid med Volvo.

For bare åtte måneder siden ble dessuten Volvos søstermerke, Lynk & Co, lansert i Sverige.

Polestar: Elektrisk høyprestasjons-merke

I nærmeste framtid vil Polestar bli separert fra Volvo. Merket vil ikke lenger ha Volvo-logo, men sin egen Polestar-logo - logoen du kan se øverst i saken.

Polestar vil også framover få fordeler fra teknologiske og tekniske synergier, samt stordriftsfordeler som en del av Volvo Car Group.

Polestar-pressesjefen holder fortsatt kortene tett til brystet, angående hva vi har i vente.

- Mer informasjon om dette kommer til høsten, svarer Meissner på dette og flere spørsmål som Dinside stiller.

VOLVO V60 POLESTAR: Polestar har til nå sett ut som en vanlig Volvo, med bare en lite blått merke til å tydeliggjøre forskjellen. Foto: Rune M. Nesheim
VOLVO V60 POLESTAR: Polestar har til nå sett ut som en vanlig Volvo, med bare en lite blått merke til å tydeliggjøre forskjellen. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Tar opp kampen mot Tesla

Men som et «elektrifisert høyprestasjons-merke» kan vi i alle fall slå fast at de vil ta opp kampen mot Tesla og andre elbiler i det øvre prissegmentet.

- Sammenlignet med Volvo kommer Polestar til å være alternativet for kunden som er ute etter elektrifiserte, høypresterende biler, forklarer Meissner.

- Både for Volvo og Polestar er det å være i forkant av teknologiutviklingen en viktig del av virksomheten og tilbudet til kundene. For bilindustrien er elektrifisering det neste store skrittet fremover. Polestar er en viktig del av dette for hele Volvo Car Group, sier pressesjefen.

LES OGSÅ:
Så langt kan du kjøre etter at varsellampa har begynt å lyse
Danskenes super-elbil på vei mot å bli virkelighet
Her er endelig oppskriften på lukeparkering

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer