Slik skifter du bremser på bilen din

Enklere enn du tror, og du trenger nesten ikke verktøy

BYTTE BREMSER: Slik sparer du penger ved å bytte bremsene selv. Vi viser deg hvordan på en Kia Rio 2012-modell, men denne metoden funker på de fleste biler. Video: Rune Nesheim / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan være dyrt å bytte bremser. Særlig når du må bytte både bremseskiver og bremseklosser

Du kan fort spare halvparten av summen på å gjøre det selv, og det tar ikke lang tid. Et par timer for den drevne – dobbelt så lang tid hvis du ikke har gjort det før.

Vi skiftet bremser på en Kia Rio 2012-modell. Vi betalte 6.106 kroner for fire bremseskiver, fire sett med bremseklosser samt monteringssett.

Til sammenlikning tar Kia på Ensjø 6.676 kroner for skifte av bremseskiver og klosser. Bak koster det 5.558 kroner. Til sammen 12.234 kroner. Prisen er inkludert arbeid.

I videoen over kan du se hvordan du skifter bremsene selv – eller les videre for en steg-for-steg-guide.

NB. Bytte av bremser gjøres på eget ansvar. Hvis du ikke er trygg på å gjøre det selv, anbefaler vi at du overlater jobben til et bilverksted.

Del 1 – demontering

Slik gjør du det:

  • Løsne hjulmutterne
  • Jekk opp bilen

PS. Sett bilen i gir. Ikke ha på håndbrekk dersom du skal skifte bremser bak, ellers får du ikke av bremsecaliperen. Husk å legge noe foran og bak hjulene på motsatt side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer