Slik skifter du hjul

Høsten er tid for hjulskift, og dersom du ikke allerede har byttet om kan du plukke opp noen nyttige tips her.

Publisert
Sist oppdatert

Å bytte hjul er noe alle bileiere må sørge for minst to ganger i året. Noen setter jobben bort, men kanskje er det like greit å gjøre arbeidet selv. Slik sparer du en liten slant penger, og får dessuten øvelse til den gangen punkteringen er et faktum og du står der langs veiskulderen uten mobildekning.

VINTERDEKK: Spar 50% ved dekkbytte, her er den landsomfattende pristesten 2008.

Obligatorisk

Å skifte hjul er altså noe alle bilførere bør kunne. For ikke å snakke om hvor godt det er å sette seg ned i sofaen etter en hard økt, alt ettersom hvor dreven du er, og vite at denne gangen klarte du det selv.

Slikt styrker selvfølelsen, men dersom du trenger ørlite hjelp på veien, bør du lese videre.

Utstyr

Å skifte hjul blir nemlig så meget enklere dersom man følger disse rådene. Men først og fremst må du skaffe det rette utstyret. Her er hva du trenger:1. Jekk2. Hjul3. Hjulvinne4. Lykt5. Hansker6. Klosser for å hindre at bilen triller

Plassering av bil

Så setter vi i gang. Det første du må gjøre er å plassere bilen på et trygt sted. Det må være flatt og håndbrekket må dras godt til. I tillegg bør du sørge for at bilen står i gir. Slik står bilen stille inntil du gir den beskjed om noe annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer