Hjulskift

Slik skifter du hjulene selv

Veldig kjekt å kunne.

Det er enklere enn du tror å skifte hjul. Sjekk filmen og følg sjekkpunktene i saken, så gjør du det bra og billig selv. Vis mer
Publisert

Har du ikke fått på vinterhjulene ennå? Etter en periode med mye mildvær mange steder i landet, ser det nå ut til å bli kaldere igjen. Vinteren kan lure like bak hjørnet, og snøen kommer gjerne like overraskende på bilførere hver eneste gang.

Å skifte hjul på bilen er ofte enklere enn mange tror. Følg vår oppskrift på hvordan du går frem, så har du gjort dette på en liten halvtime og samtidig spart mye penger.

PS: På noen av bilene med luftfjæring, kan det være at du er nødt til å gå inn i menyen for å «låse» dempingen i en jekkemodus, ellers kan du ødelegge luftbelgene.

I videoen over viser vi deg hvordan du går fram, og gir deg mange nyttige tips underveis.

Slik gjør du det:

1. Sjekk dekkmønster. Før du setter i gang, sjekker du om hjulene du skal ha på har bra nok mønster. Minimumskravet er 1,6 millimeter på sommerhjul og 3 millimeter på vinterhjul. Vi anbefaler minimum 3 og 4 millimeter på grunn av vannplaningsegenskaper.

2. Sett bilen på et flatt og hardt underlag.

3. Sett bilen i førstegir eller revers og sett på håndbrekket.

4. Finn jekk, hjulvinne og hjul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer